onsdag 29 juli 2009

Sommaren rusar fram i en rasande fart




Fattar inte att vi redan är på väg in i augusti. Nyss var det midsommar. Det blir dåligt med semester i sommar. Men en vecka har jag hunnit vara på mitt älskade Talludden.
På Talludden är det så fridfullt och lugnt. Man hinner varva ner och njuta av naturen. Den här gången blev det en del arbete med trädgården. Anlade en ny rabatt där jag bland annat planterade vilda blommor och gräd som jag hämtade i närheten. Bland annat Malva.

Väl hemma igen måste jag naturligtvis kolla min egen trädgård. Här blommar just nu en hel del blommor en del mer eller mindre konstiga. Titta på taklöken: Vilken spännande blomma.




Hemma betyder också arbete: bakning. Har hunnit med att göra lite pajer den här veckan. Dessutom passade jag på att prova att kandera rosenblad. Det blir fint att dekorera tårtor med och faktiskt så blir det lite "rosensmak" när man äter kanderade rosor. Egentligen är det ganska lätt att göra: Pensla nyplockade rosenblad med lite äggvita och doppa dom i strösocker. Låt det hela torka på ett bakplåtspapper. Klart!


Har börjat med lite funderingar kring att göra en ebook med glutenfria recept. Undrar om det kan vara något? Vi får väl se vad det blir av det.

Men nu får det vara bra för idag.