torsdag 8 juli 2010

Besök av ett urdjur!

Nu när det är så här härligt varmt och skönt måste vi tänka på djuren som törstar. Hemma i min trädgård har jag ett betongbad för småfåglar, insekter och även igelkottar. Det går bra att bara ställa ut ett fat med vatten men tänk på att det inte ska vara för djupt för då drunknar insekterna och fåglarna kan inte komma åt vattnet.

Lilla Kotte brukar komma framåt kvällningen och vill gärna dricka vatten. Det är så mysigt att se honom pinna fram på sina små korta ben. Tänk att igelkottarna har funnits här nästan sedan istiden.

Förra veckan var jag på affärsresa till Danmark, Tyskland och Holland. När vi ändå var i Tyskland passade vi på att svänga förbi staden Schwerin för jag har anfäder som heter von Schwerin och kom från just Schwerin. I staden finns ett fantastiskt slott - ja det är som ett sagoslott med tinnar och torn.

Visst är det vackert?

Resan började och slutade som vanligt vid min sommarstuga. Det är inget slott men har en nog så värdig utsikt. När solen går upp eller ner så blir utsikten så otroligt vacker och varje gång så säger jag, det här måste jag fotografera. Så jag har nästan hur många foton som helst på just det här motivet men ändå blir varje bild olika för ljuset är alltid olika.

För övrigt så går mycket av min tid nu åt till att vattna i trädgården. Jag har ett antal nyplanterade växter och dom bara måste ju ha massor med vatten för att orka etablera sig på den nya platsen. Det jag har planterat är som jag skrev häromdagen bland annat, några syrenbuskar, en blåregnsplanta och en styvklematis.
Annars försöker jag njuta av värmen och bara ta det lugnt och det tycker jag att ni också ska göra.

Ha det så bra!
Vivvi