onsdag 18 januari 2012

No news are good news!

Det är ju inte riktigt klokt, det har gått mycket mer än en månad sedan jag senast gjorde en uppdatering här på bloggen. Och självfallet är det också mycket som har hänt sedan dess.

Problem med mitt CI

Egentligen har det fungerat alldeles otroligt bra att leva med ett CI. Ja, det blir ju faktiskt så att man glömmer bort att man inte aldrig har hört så här bra. MEN så hände det sig att "allt ljud" blev för högt och jag kunde inte dra ner volymen mer på CI:t - det stod redan nere på 0 volym, cokså när jag hade det på noisy som normalt dämpar om man är i en stökig miljö. Så  alldeles innan jul ringde jag till Karolinska och frågade om jag kunde få komma tidigare än planerat för att programmera om inställningarna. Och serviceminded som dom är så lyckades dom få fram en tid dagen före nyårsafton.
Väl på plats så kunde teknikern se att det var något konstigt med mina data när han såg dom på sin skärm. Han kallade in ytterligare en tekniker som också tyckte att det såg konstigt ut. Alltnog så gjorde dom en omprogrammering och jag kunde åka hem med bra fungerande CI och bra inställningar. Så är situationen alltså just nu.

Häromdagen ringde så teknikern från Karolinska igen och undrade om jag kunde komma till dom i början på februari för då skulle en expert från tillverkaren av mitt CI komma på besök. Och tydligen tycker man fortfarande att det som hänt var mystiskt och något som ska undersökas mera. Så i februari ska jag tillbaka till Karolinska för att få reda på varför mitt CI uppför sig som det gör. Men just nu så hör jag jättebra!!!

Visst är det konstigt så fort man glömmer. Häromdagen så pratade min man och jag om hörapparater - han har fått "åldersrelaterad" hörselnedsättning och är "nybörjade" med hörapparat. Så säger han att han har problem för att han kan inte höra när folk viskar. Oh, herre Gud, det hade jag ju helt glömt att så var det med hörapparat kunde jag aldrig höra när folk viskar - så har jag levt nästan hela mitt liv. Men nu med mitt CI så kan jag mycket väl höra när folk viskar, vilket under.

Sälen för kroppen och själen (se bilden ovan)
Efter nyår så tillbringade vi en vecka i Sälen, kolla bilden så ser ni hur underbart det var. Alldeles perfekt:
-7,8,9 grader, riktigt snölandskap, perfekta spår och solsken. Mer kan man ju inte begära. Oh så skönt det var att bara koppla av sova länge, läsa ta en tur på skidorna, duscha, se på TV och bara njuta. Det skulle var mer sådant tycker jag.

Sådärja, nu har jag kommit igång med bloggandet igen, nu ska det inte dröja så långt till nästa inlägg och till dess

Ha det så bra!
Vivvi