torsdag 29 mars 2012

En månad med varierande innehåll

Så har vi gått från vinter till vår - i alla fall nästan. I trädgårdarna sticker det upp en mängd söta vårblommor vintergäck, krokus, tussilago, snödroppar med fl. Visst är det härligt?

Förra helgen var jag på en utflykt till mitt kära Talludden, se bilden längre ner. Vi passade som vanligt på att besöka GeKås i Ullared. Det är bara sanslöst! När man än kommer så är det fullt med folk. Deras parkering är den största i Sverige efter Arlandas - och den är alltid full. Det vet jag för eftersom Talludden ligger så nära GeKås (ca 30 km) så besöker vi det ganska ofta. Vi brukar proviantera alla kemitekniska produkter som vi behöver t ex schampo, diskmedel, tvättmedel, plastfolie, tandkräm och mycket, mycket mera. Priserna är långt, långt under det normala.
Har man tur så kan man även fynda kläder, riktiga kläder, inte någon dålig kvalitet eller omoderna saker. (För var det nog lite mer si och så med kvaliten, men idag kan man t o m fynda märkesvaror som Adidas eller Daniel Hechter för att nämna några. Hur som helst hittade jag ett par byxor för 89:-, top för 69:- osv då kan man ju faktiskt kosta på sig lite.
Efter GeKås åkte vi söderut närmare bestämt till Hasslöv - utanför Laholm - för att titta på en kyrka, där en av mina förfäder gifte sig. Det var i och för sig på 1700-talet men tänkte att jag med lite tur kunde hitta någon gammal gravsten som tillhört någon släkting. Men nej, sådan tur hade jag inte den här gången.
Fast i utkanten av Hasslöv såg jag istället en hage med kossor som gick med sina kalvar. Sånt ser man ju nästan aldrig nu för tiden. Kalvarna hade så mycket spring i benen och hoppade och lekte de lugnt idisslande mammorna. Visst ser det idylliskt ut?
Bilden visar utsikten från Talludden nu i mars.


 Ha det så bra!
Vivvi