tisdag 17 april 2012

Trandans, påskliljor och snöblask

Det går knappt att se men på bilden finns tusentals med tranor. Det är fantastiskt att dessa exotiska fåglar varje år kommer i tusentals och stannar till vid Hornborgarsjön. Här kan man se dom utföra sina danser med flaxande vingar och sprättande ben. I lördags var vi där, man står ju på behörigt avstånd så man inte stör fåglarna, därför är bilden som den är.

På sena eftermiddagen kom vi så fram till Talludden. Talludden är beläget allra längst ner i Västra Götaland bara ca 5 mil innanför Varberg, Falkenberg och Halmstad. Här är så lungt och skönt och utsikten är otroligt vacker och skiftar hela tiden beroende på väderleken.
Efter att ha dragit oss länge och väl på söndagsmorgonen så bestämde vi oss för att åka till Fagerås. Fagerås ligger ca 2 mil från Talludden och där har en man en otorligt odling av påskliljor och jag hoppades att det skulle vara säsong när vi var där. Men tyvärr så var vi där ca 5-10 dagar för tidigt. Men lite påskliljor fick vi se i alla fall. Fast med tanke på att man planterar mellan 20000 och 50000 lökar varje år så var resulatet för vår del magert.


På måndagsmorgonen var vi däremot uppe tidigt för att ge oss iväg till Hässleholm för ett affärsmöte. Hann i alla fall med att se gryningen vid Talludden.


Ha det så bra
Vivvi