onsdag 29 maj 2019

Alltså, maskrosor är så nyttiga att vi alla borde mumsa i oss maskrosor. Och du, hela växten är ätlig: roten, stjälken, bladen och blommorna. Om du vill äta maskrosblad som sallad så välj att plocka dom små bladen - dom är minst beska. Här nedan kan du se hur nyttiga maskrosorna är jämfört med sallad
             


                                





Jämförelser mellan maskros och sallat (per 450g) protein             12,3                      3,8
fett                     3,2                      0,6
kolhydrater       40,1                      9,1
kalk                   849                     194
fosfor                 318                       63
järn                      14                      3,4
B1                     0,85                   0,14
riboflavin            0,65                   0,28
niacin                    3,8                    0,6
C-vitamin             163                     57
A-vitamin    61 790 IE           5 060 IE

Så förbanna inte den söta lilla gula blomman utan passa på och njut av den.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar